innovatie Tandarts

Innovatie bij tandartsen in de Zaanstreek

 

Scherpere regelgeving door nieuwe wetgeving voor tandartsen

Per 1 januari 2022 is de nieuwe Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) ingevoerd. De wet regelt het toezicht op zorgaanbieders. Ook tandartsen krijgen met de gevolgen ervan te maken.

U kunt bij de Brancheorganisatie KNMT meer informatie opvragen over de gevolgen van deze nieuwe wetgeving.

Nieuwe tarieven mondzorg 2022

De tarieven zijn weer aangepast in 2022. Dit betekent ook dat er een nieuwe codering plaatsvind! Goed nieuws dat de tarieven met in de meeste gevallen 2,37% stijgen.

Dit is ook nodig ter compensatie van hogere salarissen en de innovatie in de praktijk.

Innovatie bij tandartsen in de Zaanstreek  

Binnen de Zaanstreek zijn uiteraard een hoop tandartsen werkzaam, er zijn een aantal tandartsen welke zich in 2022 bijzonder hebben ontwikkeld.

Een van deze Tandartspraktijken is Tandartspraktijk Assendelft, vergis u niet in de naam want deze praktijk bediend zijn klanten in verschillende plaatsen zoals bijvoorbeeld Westzaan, Wormerveer, Krommenie, Koog aan de Zaan maar ook patiënten uit Zaandijk worden vakkundig geholpen.

Daar TP Assendelft een mooie grote moderne Tandartsenpraktijk is kun je daar ook snel voor een afspraak terecht.

Wat maakt de tandartspraktijk zo innovatief?

U kunt bij deze tandarts terecht voor een compleet pakket dit betekent voor de klanten dat ze niet apart naar een mondhygiënist, en of naar orthodentologie op zoek hoeven te gaan maar als het ware voor een one-stop-shop kunnen kiezen in de gemeente Zaanstad  ook voor facings kunt u bij deze praktijk terecht. Of u nou bijvoorbeeld een Tandarts uit Krommenie of deze aan de overkant van de Noordervaartdijk in Wormerveer zoekt, u kunt in allebei de gevallen bij deze praktijk terecht .

Wat is een facing nou precies?

Een facing een stukje of laagje tandkleurig materiaal van porselein of composiet. Uw tandarts plakt het op de tand om deze zo te vullen. Zo is het dus mogelijk om de vorm van de tand of de kleur van een tand te veranderen. Ook kan de tandarts hoekjes repareren,  spleetjes tussen tanden opvullen, , geel of bruinkleurige tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Voor hoelang is een Facing effectief

Een gemiddelde facing gaat  in de regel ongeveer vijf tot tien jaar mee. Roken en veel koffie of thee drinken, werkt verkleuring in de hand. Een facing kan wel beschadigen als u bijvoorbeeld tandenknarst of op uw nagels bijt slijtage is hier dan ook weer een gevolg van. De tandarts kan een gesleten of beschadigde facing  vrijwel in alle gevallen repareren of waar nodig zelfs vervangen. Deze behandeling beschadigt de tand zelf niet.

Facings zijn ook al enige tijd geleden tot de behandelingen in Wormerveer toegevoegd dus alle ingrediënten voor een stralend gebit zijn aanwezig.